Stranačke aktivnosti     | 10.09.2019. 11:20 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Izjava predsjednika Građanskog saveza Nihada Čolpe povodom izjave Nikole Špirića da se u Bosni i Hercegovini razvija šerijatska država.

Čolpa pozvao Špirića da u Banja Luci organizira Paradu ponosa

Politički koncept jednoumlja o kojem Špirić govori kao opasnost za Bosnu i Hercegovinu, već odavno je, nažalost, zaživio u dijelu Bosne i Hercegovine u kojem vlada Špirić i njegovi politički istomišljenici iz SNSD-a, o čemu svjedoče brojni domaći i međunarodni izvještaji, samo Špiriću to nije interes da kaže javno, jer, za razliku od ostalih građana u tom dijelu zemlje, Špirić uživa brojne benefite režima.

U bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, na čijem čelu je SNSD, politička partija čiji je Špirić potpredsjednik, nema prava niko ko je iznad koncepta Milorada Dodika: povratnicima Bošnjacima i Hrvatima se osporava pravo na jezik, ne poštuje se nacionalna zastupljenost prilikom zapošljavanja u javne institucije, dok su na udaru režima i oni Srbi koji nisu na matrici politike SNSD-a i Špirića.

Sve dok se slave ratni zločini, poriče genocid, šuti na ugnjetavanje građana svih nacionalnosti..., Špirić nema pravo diskutovati o demokratiji, a naročito nema pravo držati lekcije o tome šta su ljudske slobode.

Obzirom da Nikola Špirić imputira da se u BiH razvija koncept šerijatske države, aludirajući prije svega na glavni grad Bosne i Hercegovine, pozivam ga da po uzoru na Sarajevo, kojem stavlja teret radikalne sredine, Paradu ponosa organizira u Banja Luci i pokaže demokratske tekovine koje je izradio od Dejtona do danas.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo