Sport     | 10.09.2019. 17:31 |

Prosinečki: Nisam želio da razočaram sebe ni ljude iz Saveza, ostajem selektor

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Robert Prosinečki ostaje na klupi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prosinečki je dobio jednoglasnu podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, nakon čega je ipak odlučio da povuče ostavku i ostane na mjestu selektora.

- Kada sam došao na mjesto selektora rekao sam da ako ova reprezentacija, s ovakvim kvalitetom ne ode na evropsko prvenstvo za mene bi predstavljao veliki neuspjeh. Nakon utakmice s Armenijom, nakon koje smo gotovo izgubili šanse da se plasiramo kroz kvalifikacije, dao sam ostavku. Poslije puno razgovora s predsjednikom NSBiH i cijelim Izvršnim odborom koji mi je dao podršku da ostanem na klupi, ja sam odlučio da ne razočaram sve te ljude, da ne razočaram ni sebe jer još uvijek BiH imao neku šansu da se plasira na Euro. Tako da ću i dalje biti selektor BiH - kazao je Prosinečki, čiji ugovor i važi do kraja ovog kvalifiakcijskog ciklusa.

I dalje je uvjeren da reprezentacija BiH može igrati sa svakim što je, kako kaže, i pokazala, da ima kvalitet. Priznao je da je napravio neke greške, pri motivaciji pojedinih igrača ali i kod izbora, što u budućnosti želi promijeniti.

- Vidjet ćemo šta će dalje biti, već razmišljam o sljedećim utakmicama - rekao je selektor.

Reprezentacija BiH nakon šest kola zauzima četvrto mjesto u grupi J kvalifikacija sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom koja joj je naredni protivnik.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'