Bosna i Hercegovina     | 11.09.2019. 15:39 |

Vlada HNŽ-a usvojila Izvješće o izvršenju proračuna

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. rujna (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici usvojila je Izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine te Izvješće o izvršenju tekuće pričuve, također, za isto razdoblje.

Istaknuto je kako se proračunski prihodi ostvaruju sukladno planiranoj dinamici te da se sve obveze iz proračuna uredno i na vrijeme izvršavaju, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Vlada je usvojila Odluku o dodjeli koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponske elektrane: ''Bregava'', ''Antonio Commerce 1'', ''Anarea 1'', ''LOWRE'' i ''Oil-AC 1'' na lokalitetu Pješivac, općina Stolac.

Također, Vlada je usvojila Informaciju o radu notara u HNŽ-u, Izvješće o radu za 2018. godinu i Financijsko izvješće za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine ustanove ''Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba''.

Usvojena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za Skupštinu HNŽ-a u iznosu 1.150.000 maraka koja će biti utrošena za rekonstruiranje zgrade i nabavu opreme s ciljem poboljšanja uvjeta rada Skupštine.

Na današnjoj sjednici, Vlada je razmotrila Informaciju o provedbi odredbi zaključenih kolektivnih ugovora sa sindikatima zdravstva, obrazovanja, državnih službenika i namještenika i ministarstva unutarnjih poslova.

Kada je u pitanju Kolektivni ugovor koji se odnosi na liječnike medicine i stomatologije, Vlada je još jednom pozvala i ostale sudionike zdravstvenog sustava: Zavod zdravstvenog osiguranja, zdravstvene ustanove odnosno osnivače domova zdravlja da sukladno postignutom dogovoru svatko izvršava svoj dio preuzetih obveza.

Govoreći o problematici u svezi s kolektivnim ugovorima koji se odnose na prosvjetu, državne službenike, namještenike i Ministarstvo unutarnjih poslova zaključeno je, također, kako Vlada u cijelosti ispunjava sve obveze preuzete potpisivanjem kolektivnih ugovora.

Istaknuto je kako Vlada, uz dosljedno poštivanje odredbi kolektivnih ugovora u obrazovanju, nizom drugih konkretnih mjera: rekonstruiranjem i utopljavanjem školskih objekata, izgradnjom igrališta i školskih sportskih dvorana, rješavanjem radno-pravnog statusa djelatnika, te očuvanjem svih radnih mjesta u prosvjeti na najbolji način pokazuje kako je obrazovanje u vrhu prioriteta njezina rada.

Opredijeljena za kontinuirani dijalog sa svim socijalnim partnerima, Vlada je zadužila resorna ministarstva da dijalog nastave i tako rješavaju sva eventualno otvorena pitanja, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta