Sport     | 11.09.2019. 19:57 |

Mostar SG Staklorad: Imamo velike šanse za historijski uspjeh u Evropi

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. septembra (FENA) - Nakon druge faze odrađene na Vlašiću, igrači Futsal kluba Mostar SG Staklorada nastavili su pripreme za novu sezonu u kojoj će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u Ligi prvaka, te nastojati osvojiti duplu krunu. Igrači su spremni, vlada dobro raspoloženje, a veliki je i optimizam.

- Veoma sam zadovoljan i urađenim i pojačanjima. Imali smo pripremni meč protiv Crvene zvezde, a sada nas očekuje još par prijateljskih susreta. Nadam se da ćemo se odlično pripremiti za početak sezone i Ligu prvaka. Dobili smo kvalitetnu grupu, ali imamo velike šanse da prođemo dalje i napravimo historijski uspjeh. Što se tiče domaćeg prvenstva, mislim da će ovo biti najzanimljivija liga. Salines je angažovao kvalitetna pojačanja. Nadam se da ćemo osvojiti titulu - rekao je kapiten Marijo Aladžić.

Velika su i očekivanja Bilala Jelića.

- Radimo naporno. Najvažnije je da nema povreda. Pripreme protiču u najboljem redu. Od Lige prvaka su očekivanja velika, ali znamo da neće biti lako. Trebamo biti ozbiljni i fokusirani i mislim da rezultat neće izostati. U prvenstvu je cilj dupla kruna - izjavio je Jelić.

Jovan Lazarević također vjeruje u duplu krunu i evropski iskorak.

- Boris Kajan (kondicioni trener) uradio je dobar posao. Kroz budući period ćemo biti još i spremniji. Ova faza obuhvata 40 dana rada, a mi smo tek na desetom. Do Lige prvaka ćemo biti svježi. Očekujem prolazak dalje. Ekonomac je ostao na mladim snagama i to će biti naš prolaz. Ići ćemo na drugo mjesto. Nije realno mjeriti se sa Sportingom koji je prošle sezone osvojio Ligu prvaka. Iskreno vjerujem da ćemo osvojiti drugo mjesto i proći u drugi krug - dodao je Lazarević.

Veliko pojačanje za Mostar SG Staklorad predstavlja srbijanski reprezentativac Nemanja Momčilović.

- Dobro sam primljen u gradu i na treninzima. Očekivanja su velika, to je odbrana titule i osvajanje Kupa, koji lani nismo uspjeli osvojiti, uz iskorak u Ligi prvaka. Neće biti nimalo lako, imamo Sporting, slovenački Debevec i Ekonomac koji se takoreći raspao, ali i sa njima će biti teško. Imam dosta utakmica u elitnoj rundi kojoj težimo i vjerujem da ću u dobroj mjeri pomoći ekipi - kazao je novajlija u dresu Mostaraca.

Druga faza Lige prvaka igrat će se sredinom oktobra u Sloveniji, izvijestili su iz Staklorada.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Aladžić pred ključne utakmice Staklograda: Cilj je dupla kruna

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

U Brčkom započelo međuškolsko natjecanje u futsalu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana