Sport     | 13.09.2019. 14:00 |

Mašović primio pobjedničku ekipu - reprezentaciju OSBiH u futsalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH) generalpukovnik Senad Mašović primio je danas futsal-reprezentaciju Oružanih snaga BiH (OSBiH), koja je osvojila prvo mjesto na regionalnom vojnom takmičenju u malom nogometu, u okviru "11. CISM Futsal Cup for Peace 2019“.

Vojno takmičenje održano je od 25. do 31. augusta u Skoplju, R Sjeverna Makedonija.

General Mašović je čestitao članovima vojne reprezentacije Bosne i Hercegovine na osvojenom prvom mjestu i izvanrednom ostvarenom sportskom rezultatu, uz želje za puno uspjeha u budućnosti.

Istakao je izuzetan značaj sporta u Oružanim snagama BiH, te naglasio kako je postignutim rezultatom naša reprezentacija dostojno predstavila kako Oružane snage BiH, tako i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Prijemu je prisustvovao i čestitke uputio zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

Članovi vojne reprezentacije su istakli dobre međuljudske odnose, timsku igru i zajedništvo ekipe, što je ukupno doprinijelo da se postigne ovako visok i značajan uspjeh.

Na ovom značajnom regionalnom sportskom vojnom takmičenju, pored ekipe Oružanih snaga BiH, učestvovale su ekipe oružanih snaga Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i zemlje domaćina - Sjeverne Makedonije.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je nogometaš ekipe Oružanih snaga BiH kapetan Kristijan Pantić.

Pripadnici OSBiH su i ovom prilikom pokazali visok stepen vojnog profesionalizma, sportskog znanja, zalaganja i fair playa, što je dalo vrhunski rezultat.

Oružane snage BiH naredne godine bit će domaćin ovog vojnog takmičenja, odnosno  ”12. CISM Futsal Cup for Peace", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kajganić u Podgorici na regionalnoj konferenciji o borbi protiv organiziranog kriminala

NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Primopredaja donacije Kraljevine Norveške Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo