Bosna i Hercegovina     | 19.09.2019. 13:29 |

Općina Centar pomaže finansiranje projekata u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 19.septembra (FENA) – Općina Centar Sarajevo izdvojila je 10.000 KM za pomoć u sufinansiranju projekta  sanacije puta Suhodol-Poratak-Zaimov do, u Goraždu. Odluka  kojom se dodjeljuju sredstva za ovaj projekat gradskim vlastima uručena je uz 18. septembar, Dan oslobođenja, Dan BPK i Grada Goražda.

Prijemu koji je za delegaciju Općine Centar priredio gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović prisustvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća, a razgovarano je o dosadašnjim i budućim projektima koje je pomogla Općina Centar u gradu na Drini.

- Općina Centar, kao odgovorna i izuzetno senzibilna lokalna zajednica nastavit će sa aktivnostima pružanja pomoći manje razvijenim općinama i gradovima u Bosni i Hercegovini – kazao je načelnik Nedžad Ajnadžić.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović istakao je da je saradnja Općine Centar i Grada Goražda najviše došla do izražaja u teškim tenucima za stanovništvo Goražda, kojem je zbog posljedica poplava solidarnost i pomoć drugih bila neophodna.

- Iz budžeta Općine Centar izdvojena su značajna sredstva za sanaciju šteta u Goraždu, a realizovano je niz manjih projekata kao što je obnova basket igrališta u naselju 1. maj, zatim pomoć u rekonstrukciji Spomen obilježja ubijenoj djeci Goražda u periodu  1992. – 1995. godina i drugih – podsjetio je Ramović.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana