Bosna i Hercegovina     | 20.09.2019. 09:55 |

Traže se tehnološka rješenja za bolju komunikaciju u lokalnim zajednicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu - ReLOaD, inicijativa koju finansira Evropska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), objavio je poziv za inovativna rješenja kako bi se povećao glas građana i pomoglo jedinicama lokalne samouprave (JLS) da odgovore efikasnije na zahtjeve u svojim lokalnim zajednicama.

Projektna menadžerica ReLOaD programa za BiH Sanja Bokun izjavila je da je to jedinstvena prilika da građani, sa svojim idejama ili projektima, doprinesu boljoj komunikaciji u lokalnim zajednicama. 

Građani koji imaju ideju za internet stranicu, desktop/mobilnu aplikaciju, digitalnu platformu ili neko drugo tehnološko rješenje kojim se mogu pokrenuti inicijative, prijaviti problemi, podijeliti informaciju o potrebama u zajednici ili saznati više o svemu što ih se tiče u radu lokalnih vlasti, mogu se prijaviti do 23. septembra putem formulara na linku http://bit.ly/LinkINPrijava.

Autori tehnoloških ideja koji budu ušli u uži izbor imat će priliku da učestvuju na LinkIn ideathonima u Banjoj Luci 25. septembra ili u Sarajevu 3. oktobra 2019., a najbolji timovi sa oba ideathona po izboru specijalnog žirija takmičit će se na hackathonu u Sarajevu od 12. do 14. oktobra 2019. na kojem će žiri odabrati pobjednički tim koji će dobiti podršku za dalji razvoj svoje ideje, najavljeno je iz UNDP-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

FHP pozvao vlasti Srbije da podrže rezoluciju UN-a i prekinu s praksom slavljenja ratnih zločinaca

Čelnici EU pozvat će na samitu u ovoj sedmici na odlučnu akciju na konkurentnosti i čelništvu bloka

Lukašenko pozvao na organiziranje uličnih patrola radi pružanja bezbjednosti u bjeloruskim gradovima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu