Bosna i Hercegovina     | 20.09.2019. 11:42 |

Zastupnica u evropskom parlamentu Vollath posjetila Bihać

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 20. septembra (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas zastupnicu u Evropskom parlamentu Bettinu Vollath, ispred Sozialdemokratische Partei Österreichs (Austrija), odnosno Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Zastupnica Vollath interesovala se za stanje u Gradu Bihaću u svijetlu migrantske krize i sve očitije nezainteresiranosti nadležnih institucija da problem ilegalnog boravka nekoliko hiljada migranata u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu riješi u skladu sa zakonskim propisima i nadležnostima koji tretiraju oblast ilegalnih migracija, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

- Čak tri poslanika u Evropskom parlamentu uključila su se u problem migrantske krize u našem gradu i to je dobar put da se i nadležni u EU pozicioniraju kada je u pitanju rješenje ovog problema. Sada imamo glas u evropskom parlamentu koji će govoriti o ovom problemu, a do tada mi smo kao i svih ovih mjeseci, odnosno skoro dvije godine ostavljeni da se sami da rješavamo problem migranata - kazao je gradonačelnik Fazlić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Borrell: EU mora poslati proturaketne sisteme Ukrajini

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'