Ekonomija     | 20.09.2019. 14:45 |

Treći biznis forum Brčko distrikta 'Dijaspora za partnerstvo'

FENA Saopćenje

BRČKO, 20. septembra (FENA) - Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH bit će održan od 3. do 5. oktobra, a tema ovogodišnjeg foruma je "Dijaspora za partnerstvo".

Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i "Dijaspore za razvoj"- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH te pruži mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.

Koktel dobrodošlice bit će upriličen u svečanoj sali Vijećnice 3. oktobra u 19 sati, a otvaranje Biznis foruma planirano je 4. oktobra u Domu kulture, s početkom u 11 sati.

Na ovogodišnjem Forumu bit će prezentirane uspješne investicija u saradnji s bh. dijasporom, kao i Nacrt strategije Brčko distrikta BiH za saradnju s bh. dijasporom. Primarni cilj jeste da kroz dijalog i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao i važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja, saopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'