Regija     | 21.09.2019. 11:24 |

Varaždinska policija zaplijenila rekordnih šest kilograma kokaina

FENA Agencije

VARAŽDIN, 21. rujna (FENA) - Varaždinska policija zaplijenila je šest kilograma kokaina, pronađenog u četvrtak na graničnom prijelaz Cvetlin, u vozilu njemačkih registracija koje je iz Slovenije ušlo u Hrvatsku, izvijestila je u subotu Policijska uprava varaždinska.

Kokain je pronađen u vozilu marke Audi Q7 njemačkih registracija, kojeg je vozio 49-godišnji hrvatski državljanin s područja Zagreba, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije PU varaždinske, javila je Hina.

Policija na graničnom prijelazu i inače provodi pojačane kontrole zbog sprječavanja ilegalnih migracija, zbog čega je pregledano i samo vozilo koje je kod granične policije izazvalo sumnju.

U pretragu vozila bio je uključen i službeni pas za detekciju droga iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge u stražnjem dijeli vozila, istaknuo je Divjak. Nakon toga Audi Q7 je zapečaćen sve dok od Županijskog suda u Varaždinu nije dobiven nalog za pretragu.

U pretrazi pronađeno je pet paketa s više od šest kilograma (6017,2 grama) kokaina. Paketi su pronađeni na skrivenom mjestu unutar središnje konzole vozila, odnosno u naslonu za ruke i sustavu ventilacije.

Preliminarna vrijednost droge na kriminalnom narko tržištu je oko 3 milijuna kuna, a ako se vještačenjem utvrdi da je riječ o kokainu visoke čistoće, tada je vrijednost na tržištu i duplo veća.

Četrdesetdevetogodišnji vozač s područja Zagreba je jučer, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

"Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Ravnateljstvom policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela", rekao je Divjak. Istragom će se utvrditi odakle je droga stigla i tko je još sve uključen u to kazneno djelo.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, podsjetio je da je ovo jedna od najvećih zapljena na području PU varaždinske.

"Ova zapljena droge je jedna od najvećih u PU varaždinskoj od njezinog osnutka, a isto tako jedna od najvećih zapljena droge u ovoj godini u Hrvatskoj", kazao je Benčić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Slovenka uhapšena u Foči zbog posjedovanja kokaina

Španska policija zaplijenila osam tona kokaina skrivenog u lažnom strujnom generatoru

U Antwerpenu u 2023. zaplijenjeno rekordnih 116 tona kokaina

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana