Stranačke aktivnosti     | 23.09.2019. 11:57 |

Saopćenje za javnost DF ZDK

FENA Saopćenje

KANTONALNI ODBOR DF-A ZENIČKO DOBOJSKOG KANTONA :

Bošnjaci, Srbi i ostali finansiraju TV Herceg - Bosne !

TV Herceg Bosne, prije svega kao politički, a ne informativni projekat Dragana Čovića će po odluci HNS biti finansirana i iz budžeta općina, odnosno novcem građana koji ne žele učestvovati u javnom promicanju politike HDZ, odnosno djela i lika Dragana Čovića.

Naime, koristeći se većinom u OV Žepće, HDZ će nametnuti odluku po kojoj će svi građani Žepča finansirati Čovićev medijski projekat na način da će ta općina  izdvojiti 30 hiljada KM za početak emitovanja programa na TV Herceg-Bosne.

Veoma glasno promoviranje suprotstavljanja političkom konceptu nametanja volje manjini od strane večine, za HDZ je jednostran pojam, jer vrijedi samo u situacijama gdje HDZ ne donosi odluke, a to potvrđuje i situacija u Žepču, gdje je HDZ svojom brojnošću u OV nametnuo Odluku po kojoj će ovaj medijski avanturizam svojim novcem finansirati i građani koji nisu sljedbenici HDZ-a.

Predsjedavajući OV Žepče, iako član SDA, uvrstio je ovu tačku na dnevni red sjednice, te bez obzira na vjerovatno glasanje protiv iste, pristao na to da protivljenje ovakvoj odluci "šaptom padne“, što se može smatrati  saučesništvom i koaliranjem „ispod žita“ ove dvije stranke, ovaj put na općinskom nivou.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'