Bosna i Hercegovina

Izdvojeno dodatnih 580.000 KM za završetak radova u ulici Muje Šejte

Saopćenje, Foto/Press služba KS

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - U prisustvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adnana Štete, načelnik općine Vogošća Edin Smajić i direktor Direkcije za ceste KS Selmir Kovač potpisali su danas Aneks Sporazuma za završetak radova na dionici od 1.285 metara u ulici Muje Šejte, za šta je Ministarstvo izdvojilo dodatnih 580.000 KM.

Radovi podrazumijevaju uklanjanje postojećeg asfalta, iskop rova za izgradnju kolektora oborinske kanalizacije, izradu potpornih AB zidova, zamjenu lošeg tamponskog materijala na kolovozu (planuma), izgradnju slivnika, kanala i propusta, ugradnju betonskih ivičnjaka i asfaltiranje u dva sloja.

Za cestovnu infrastrukturu općine Vogošća, Ministarstvo je ove godine izdvojilo oko šest miliona KM.

- U Vogošći imamo puno projekata na kojima radimo i na kojima planiramo raditi. Iz prošle i ove godine imamo osam cestovnih projekata na koje će biti utrošeno 3,7 miliona KM. Ministarstvo saobraćaja finansira kružni tok na Jošaničkoj petlji koji radi Federacija BiH, sa oko miliona KM, a u proteklih 15 dana smo dogovorili još projekata. To je ulica Muje Šejte, zatim izgradnja mosta i pristupne saobraćajnice od magistralnog puta M 18 prema Novoj industrijskoj zoni, za koji je odmah izdvojeno 350.000 KM, a do kraja godine će biti usmjereno još 400.000 KM.  To obuhvata i projektovanje javne garaže na lokaciji pomoćnog stadiona sa 130.000 KM - rekao je ministar Šteta.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.