Bosna i Hercegovina     | 24.09.2019. 12:26 |

Obilježavanje Dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 24.septembra (FENA) - Niz prigodnih događaja bit će upriličen u povodu 1.oktobra, Dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon izložbe slika Nikice Zeke, večeras će kolažni program izvesti mališani Dječijeg vrtića „Zvončić“ i učenici osnovnih škola Gornji Vakuf, Uskoplje, Voljevac i Pajić Polje.

Istim povodom, u srijedu će predstavu „Ona dolazi“ odigrati učenici Srednje škole „Uskoplje“, a predstavit će se i članovi dramske sekcije Mješovite srednje škole iz ovog grada.

Dan kasnije, planirana je projekcija dokumentarnog filma „Ljudi koji su sadili drveće“, za koji je scenario napisao Josip Mlakić, dok režiju potpisuje Zdenko Jurilj.

U petak će biti održana biciklistička utrka od Trnovače do Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te predavanje o zdravstvenoj zaštititi djece predškolske i školske dobi.

O ovoj temi govorit će dr. Alisa Karahodžić, dr. Marija Novaković-Bošnjak i dr. Ejub Zukić.

U sklopu programa obilježavanja 1.oktobra, bit će organizirana i smotra folklora, koncert gradu, odbojkaški turnir, izložba sportskih fotografija MRK „Sloga“, te svečanost na kojoj će biti istaknut značaj obilježavanja tog datuma za stanovnike Gornjeg Vakufa-Uskoplja. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Ilidža

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo