Stranačke aktivnosti     | 25.09.2019. 18:53 |

Saopćenje za javnost PDA

FENA Saopćenje

Delegacija PDA odala počast i položila cvijeće na mezar Sulejmana Tihića

 

 Povodom pete godišnjice smrti, delegacija Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine u sastavu Mirsad Kukić, predsjednik PDA, Elzina Pirić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Samir Imamović, generalni sekretar PDA, položili su u srijedu cvijeće u Bosanskom Šamcu na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo prilika da se oda počast jednom od najuticajnijih političara Bosne i Hercegovine, koji je dao veliki doprinos, kako u političkom, tako i društvenom životu. Tihić će ostati upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti zemlji u kojoj se zalagao za politički kompromis, dijalog i interes države, te da svi građani budu jednaki i slobodni.

Počast ovom velikom čovjeku, koji se borio za opstanak i demokratizaciju Bosne i Hercegovine, odali su i Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK, poslanici stranke u Skupštini TK, kao i predstavnici gradskih i općinskih odbora ove političke organizacije iz Tuzle, Banovića, Živinica, Gradačca, Srebrenika, Lukavca, Kalesije, Gračanice, Kladanja, Doboj-istoka, Sapne, Čelića i Teočaka, kao i s područja Posavskog kantona, te Brčko Distrikta.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

PDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost Pokret demokratske akcije Banovići

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo