Stranačke aktivnosti     | 26.09.2019. 13:36 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić učestvuje na četrnaestoj konferenciji na visokom nivou koja se u organizaciji NGI Centra održava u prestižnom Harvard klubu u Njujorku. Na konferenciji je okupljen veliki broj istaknutih ličnosti iz međunarodne politike i Sjedinjenih Američkih Država.

Prvog dana konferencije Ivanić je govorio o miru i stabilnosti u regiji Kavkaza, dok je drugog dana, zajedno sa Miguelom Angelom Moratinosom, visokim predstavnikom Ujedinjenih nacija za Alijansu civilizacija, bio uvodničar na sesiji koja je bila posvećena ulozi UN u savremenom svijetu.

Ivanić je istakao da je cijeli sistem UN u krizi, ali da je i dalje nezamjenljiv instrument u kreiranju mira i stabilnosti u svijetu.

„Bez sistema UN međunarodni odnosi bili bi opterećeni stalnim sukobima velikih sila, a najvecu cijenu bi platile male zemlje. Interes BiH je da Ujedinjene nacije vrate značaj koji su imale ranije, jer je to garancija da će se međunarodni ugovori, kakav je Dejtonski sporazum, poštovati, sto je preduslov stabilnosti i mira u BiH", zaključio je Ivanić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'