Stranačke aktivnosti     | 27.09.2019. 11:59 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Nije dugo prošlo od potpisivanja sporazuma, kojeg su potpisale vođe vodećih stranaka, sa velikom željom da dogovor ne uspije, što se na koncu pokazalo i točnim.

Jedan od principa, koje su vođe usvojile u tom sporazumu je, „Intenzivno provoditi mjere koje će osigurati održivi povratak prognanih i raseljenih osoba.“, istini za volju i ovdje nemamo zadovoljavajućih rezultata.

Prije samo nekoliko dana, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, boravio je  u Bugojnu, gdje je prisustvovao Svečanoj akademiji održanoj povodom obilježavanja Dana bugojanskih jedinica.

Dok je njegov šef potpisivao sporazum, sa „željom“ povratka prognanih i raseljenih, njegov stranački kolega član Predsjedništva, koordinirano je spremao govor za Bugojno, u kojem je, kako bi opravdao progon Hrvata iz Bugojna, oštro napao i okrivio upravo Hrvate i HVO, tako da ispada da smo sami sebe poubijali, prognali i da se sada ne želimo vratiti na svoje. Do kada ćemo slušati licemjerne izjave o suživotu i dobrosusjedskim odnosima sa figama iza leđa. Na žalost, narod onih koji su tvrdili kako to nije njihov rat najviše je stradao a da se to ne bi dogodilo i Hrvatima legitimno je bilo da organiziraju svoju obranu ujedinjeni u HVO.

Osuda HV i HVO krajnje je ne primjerena i licemjerna. Hrvatska stranka BiH osuđuje svaki pokušaj umanjivanja značaja i doprinosa kojeg su Hrvati dali u oslobađanju BiH. Postotak oslobođenog teritorija BiH, razmjerno broju Bošnjaka i Hrvata, govori tko je koliki doprinos dao u obrani države. Ako je HVO zločinačka organizacije, kako tvrdi gospodin Džaferović, kako to da se došlo do sporazuma da se transformiraju HVO i Armija BiH u Vojsku Federacije BiH te su spajanjem sa Vojskom RS nastale današnje Oružane snage BiH. Upravo su OS BiH uspješan i najbolji pokazatelj transformacije entitetskih u državne institucije a gospodin Džaferović, kao član Predsjedništva BiH, bi to trebao najbolje znati i cijeniti. Zar i Hrvati nisu dali svoj doprinos svemu tome. Hoće li gospodin Džaferović, sve ovo što je na koncu napravljeno, nazvati zločinačkom organizacijom i potkopati budućnost BiH kao države konstitutivnih naroda ili je ponovno figa iza leđa sa željom stvaranja unitarne jednonacionalne države.

Dosta nam je političara i vizionara sa pogledom u prošlost. Ostavimo da o prošlosti pišu povjesničari i sude sudovi a političari bi se morali napokon okrenuti i raditi na boljoj sadašnjosti i budućnosti kako bi zaustavili iseljavanje i osigurali bolji životni standard svakog građanina.

Ovim putem, pozivam sve političke snage u BiH da prestanu sa pozivanjem na prošlost stvarati bolju budućnosti jer to zasigurno nije dobar put. Svi smo mi nekomu ratni zločinci a i drugi su nama. Ako se budemo pozivali na prošlost, teško da ćemo ostvarivati postignute sporazume, koordinacije i želje da jednoga dana postanemo članica EU. Budimo otvorene i iskreni bez fige i planova iza leđa, pokažimo da nam je stalo do drugoga i prije nego saznamo njegovo ime.

 

 Ured za informiranje

                                                                                                

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo