Bosna i Hercegovina     | 30.09.2019. 13:50 |

Ministrica Dilberović čestitala početak nove akademske godine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. septembra (FENA) - Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović čestitala je početak nove akademske 2019./2020. godine studentima i profesorima, kao i svim zaposlenim na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

"Našim studentima želim da budu uspješni u ostvarenju svojih akademskih zadaća na putu osobnog i profesionalnog razvoja i napretka. Početak studentskog života posebno čestitam svim brucošima, sa željom da sa odgovornošću i predanošću usvajaju nova znanja", navodi se u čestitki federalne ministrice obrazovanja.

Pozvala je studente da budu istinski partneri ovog ministarstva koje će i dalje nastaviti raditi na unapređenju uvjeta rada na visokoškolskim ustanovama, ali i na poboljšanju studentskog standarda.

"Upravo je u toku Javni poziv za odabir programa i projekata iz oblasti proširenog studentskog standarda, a odnosi se na podršku studentima s invaliditetom i poticaj školovanju Roma, državljana BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama", naglasila je ministrica Dilberović te dodala da je upućen i poziv svim javim univerzitetima/Sveučilištu u Federaciji BiH da kandidiraju najbolje studente za dodjelu jednokratnih novčanih podrški koje svake godine dodjeljuje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti.

Također, uskoro će biti aktuelni i studentski zajmovi koje svake nove akademske godine dodjeljuje Fond za studentske zajmove Federacije BiH temeljem Javnog poziva, a Ministarstvo podržava i Fondaciju za mobilnost studenata i nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo