Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 14:26 |

Općina Centar Sarajevo: Sadnjom drveća obilježen Međunarodni dan starijih osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u Općini Centar sadnjom dva drveta likvidambara u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH.

Ovom događaju prisustvovali su načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, njegova pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i saradnici, te predstavnici Komisije Općinskog vijeća za statusna pitanja građana treće životne dobi.

Glasanjem skupštine Ujedinjenih naroda (UN) 14. decembra 1990. godine uspostavljen je 1. oktobar kao Međunarodni dan starijih osoba, što je zapisano i u Rezoluciji UN-a.

Ajnadžić je uputio čestitke povodom obilježavanja ovog datuma, te istakao da Općina Centar brine o svojim sugrađanima treće životne dobi, ali i da Općina kroz razne aktivnosti nastoji podignuti kvalitetu njihovog života što su svojim vrijednim i napornim radom zaslužili.

- Na ovom mjestu smo u proteklom periodu uklonili beživotno drvo, a donijeli smo odluku da za svako posječeno drvo zasadimo tri nova. Raduje me da smo ovaj dan obilježili novim životom. Ova lokalna zajednica krenula je s izradom katastra zelenih površina i drveća na svom području s ciljem obnove i zaštite zelenih površina. Moramo voditi računa i biti odgovorni naspram okoliša isto onoliko koliko i naspram naših sugrađana - poručio je Ajnadžić.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Općina Centar organizira koncert sevdalinki za osobe treće životne dobi sa područja ove lokalne zajednice.

Koncert će biti održan večeras u Domu mladih Skenderija, s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana