FENA.BIZ

LOADING konferencija - Novo iskustvo za ljubitelje game i animation industrije

Saopćenje

LOADING konferencija donosi jedno potpuno novo iskustvo za ljubitelje game i animation industrije u BiH 

Prvi oktobarski vikend u Sarajevu rezervisan je za LOADING game development & animation konferenciju, powered by Telemach. Ova izrazito mala industrija u BiH, ali ogromna u svijetu, uz zajedničku kooperaciju nekih od najboljih game dizajnera, developera i artista iz BiH i regije pokušat će prvog dana konferencije u Konvencijskoj dvorani hotela Hills postaviti konkretne prve velike korake, te ciljeve ka njenom razvoju u BiH. U subotu 5.10., najveći game dizajn kreatori iz BiH i regiona, te sjajni veterani ove industrije iz Beograda i Zagreba govorit će o svojim počecima i velikim postignućima u svijetu koja su značajno uticala na ekonomiju i reputaciju zemalja iz kojih dolaze.

Loading konferencija imat će sjajne game development radionice, predavanja o tehnologiji, zabavi i dizajnu, te sesije Q&A gdje će govornici biti neki od najboljih stručnjaka ove industrije. Nekoliko studija će na startup prezentacijama konferencije prikazati svoje projekte i podijeliti svoja iskustva. Neki od tih projekata su vrijedni  desetinama hiljada eura, dok su neki vrijedni čak i nekoliko desetina miliona eura.

Damir Đurović, CEO Reboota iz Hrvatske kao najzasluženija osoba za gaming industriju u regionu će uz bh. profesionalca gaming industrije Hasana Bajramovića biti u centru pažnje ovog najboljeg poslovnog i gaming događaja u BiH. Oči krativaca bit će posebno usmjerene ka Anti Juričiću, legendi, koji je radio na kreaciji najvećih heroja Marvela i Disneya, a kada je film i animacija u pitanju. Njegovim vještinama nisu mogle da odole najmoćnije studije svijeta filma i animacije pa zasigurno neće ni učesnici Loadinga.

Drugi dan Loadingovog eventa koji je pod pokroviteljstvom njegovog najsnažnijeg partnera Telemacha održat će se prvi veliki bh. turnir u gamingu sa najvećim zvijezdama iz gaming i youtube svijeta. Takmičari će proći kroz tri nevjerovatne faze video igara, boriti se jedni protiv drugih, te će na taj način pokušati pokazati zašto je gaming zaista tako zabavan i popularan u BiH, ali i u cijelom svijetu.

„Gaming industrija zna najbolje koliko je brzina u njihovom svijetu važna, a obzirom da Telemach kroz postojeću infrastrukturu može ponuditi korisnicima brzine interneta do 1Gbps, očekivano je da smo partneri prvog gaming eventa u BiH, koji je već postao regionalni projekt. Također nam je zadovoljstvo biti dio ove brzorastuće industrije i podržati razvoj lokalnih i regionalnih gamera“, rekao je Admir Drinić, CEO kompanije Telemach.

 

Ambasador Loading Colosseuma je Bakir Karasalihović - poznat kao Bake ツ, dječak koji je fenomenalan primjer uspješnog i odličnog influencera kako u svijetu gaminga i youtubea, tako i u realnom svijetu.

Loading Colosseum pored toga što ima za cilj pokazati gaming sposobnosti gamera i youtubera isto tako želi pokazati i šta to znači uspješan i family friendly influencer u šta mnoge evropske i svjetske zemlje značajno ulažu. Influenceri su postali jedan od bitnih dijelova života naše omladine i Loading je prvi na čelu sa Bakirom Karasalihovićem Bake ツ, krenuo u profesionalno usavršavanje ovih ličnosti, ali i njihovih fanova. Colosseum nije tu samo da zabavi posjetioce nego da postepeno stekne povjerenje ovog teško ukrotljivog svijeta i okrene ih prema ispravnim vrijednostima koje čovjek posjeduje čak i dok je u svijetu zabave i igre.

„Pozivam sve one koji vole gaming i youtube, te influencere da posjete ovaj sjajni Coloseum i da se na nesvakidašnji način zabave i osjete jedno drugačije i neočekivano dobro iskustvo“, rekao je Selim Alagić, CEO Loadinga, te dodao: „Pozivam i one koji se bave gaming i animation industrijom da prisustvuju Loadingovom forumu i pridonesu značajnom napredku ove industrije u BiH“.

Također, drugog dana Konferencije pored Colosseum arene i takmičenja gamera, bit će upriličen i car show u organizaciji youtubera Dragon Garage.

Generalni partner ovog događaja je kompanija Telemach, a partneri UpTrend Marketing Solutions, Vispak, Bit Aliansa, Reboot, Red Bull, Connect Arena, Fortuna E-Sports, Ministry of Programming, te radiosarajevo.ba.

Za više informacija posjetite www.loading.ba, te društvene mreže facebook i instagram.

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.