Sport     | 02.10.2019. 14:05 |

Počeli radovi na sanaciji krova Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 2.oktobra (FENA) - Radovi na sanaciji kompletnog krova Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ uz Goraždu počeli su ovih dana. Projekat vrijedan 180.000 KM zajedno finansiraju Vlada FBiH i Grad Goražde.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ističe da bi realizacijom ovog projekta konačno trebao biti riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja ovog sportskog objekta.

„Napokon smo na putu da ovaj problem riješimo. Ulagali smo mnogo u ovaj objekat, pokrivali ga nekoliko puta, ali nikad nije u potpunosti završeno stručno. I ovi radovi trebali su početi još prije mjesec dana, ali se kasnilo iz objektivnih razloga jer smo čekali mišljenje stručne komisije, da se ne bi ponovo desila neka greška kao ranije“ - pojasnio je Ramović.

Napominje da je većina sredstava osigurana uz podršku Vlade FBiH.

„ Aplicirali smo prema federalnom ministarstvu okoliša i turizma i odobreno nam je 150.000 KM, a Grad Goražde učestvuje sa 30.000 KM. Radovi su povjereni goraždanskoj firmi „Kaja Company“ i trebali bi biti okončani za 60 dana, a nadzor vrši firma „Smajić inžinjering“. Ovo je izuzetno značajan projekat zbog sportskih kolektiva ali i učenika koji ovdje imaju sate fizičke kulture i nadamo se njegovoj uspješnoj realizaciji“ - kazao je Ramović.

Uz prokišnjavanje, dodatni dugogodišnji problem predstavlja i zagrijavanje Gradske dvorane koji nikada nije riješen. Posljednja zima protekla je u brojnim apelima goraždanskih  sportista, koji su se žalili na loše uvjete.

„Prošle godine smo uradili sistem kalolifera što se pokazalo opravdanim. Mi ispunjavamo i više od sto posto naše obaveze prema Gradskoj dvorani. Međutim, potrebno je da i Vlada BPK na vrijeme doznačava tranše. Imamo obećanja premijerke i resornog ministra da će to ići tako da ne bi trebalo biti problema s grijanjem“ - kazao je gradonačelnik Goražda.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana