Stranačke aktivnosti     | 02.10.2019. 20:48 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokratske partije (SDP) BiH

FENA Saopćenje

Na inicijaticu potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića, potpredsjednika Glavnog odbora SDP BiH Dositeja Perića, člana predsjedništva SDP BiH Saše Grbića i predsjednika regionalnog odbora SDP BiH Banja Luka Bojana Kostića, zakazana je i održana Vanredna sjednica Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Sjednici su prisustvovali svi članovi gradske organizacije,a istom je predsjedavao Aleksandar Došenović, predsjednik gradske organizacije SDP BiH Banja Luka. Sjednica je počela u 18.00 časova te su nakon izveštaja potpredsjednika SDP BiH a u vezi sa sjednicom Predsedništva SDP BiH koja je juče održana u Gradačcu, kao i diskusije na istu temu, jednoglasno su donijeti sljedeći zaključci:

1. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka, daje punu podršku stavovima koje su na sjednici Predsedništva SDP BiH održanoj u Gradačcu 01.10.2019. godine  prezentovali  Vojin Mijatović, Dositej Perić, Saša Grbić i Bojan Kostić.

2. Gradska organizacija SDP BiH, daje punu podršku radu predsjednika SDP BiH Nerminu Nikšiću, na isti način i u istoj mjeri kako smo to pokazali na unutar stranačkim izborima kada je Nermin Nikšić izabran za predsjednika SDP BiH.

3. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka, poziva Damira Mašića predsjednika KO SDP BiH Sarajevo, da podnese neopozivu ostavku na istu poziciju, zbog propusta kojim je nanesena velika šteta ideji SDP BiH, a u vezi sa imenovanjem Envera Zornića, i time pokaže da je SDP BiH spreman da preuzme odgovornost i za sopstvene greške kao što smo spremni da preuzmemo odgovornost da vodimo državu Bosnu i Hercegovinu. Uvjereni smo da će se naš drug Damir Mašić ponijeti odgovorno u ovom slučaju i pokazati da su odgovornost i čast daleko iznad partijskih funkcija, i da nas upravo to razlikuje od onih koji već 24 godine uništavaju ovu zemlju.

4. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka, pozive sve članove Predsjedništva SDP BiH, da dođu u Republiku Srpsku i Banja Luku i da zajednički radimo na širenju jedine ispravne ideje u ovoj državi a to je socoijaldemokratija. Pozivamo vas sve, a pogotovo one kojima su puna  usta Bosne i Hercegovine, a nisu preko 10 godina kročili u ovaj dio BiH,  da dođete i da stvaramo državu jer i Republika Srpska je Bosna i Hercegovina.

5. Gradska Organizacija SDP BiH Banja Luka, iskazuje svoju punu opredjeljenost da SDP BiH raste u svakom dijelu naše države od Jadrana do Save, od Drine do Une. Tu opredjeljenost pokazujemo svojim radom i porastom članstva jer smo najbrže rastuća organizacije u okviru SDP BiH.

6. Gradska organizacije SDP BiH Banja Luka, jednoglasno iskazuje svoju potpuno lojalnost ideji Socijaldemokratije koju baštinimo 110 godina, ali isto tako otvoreno želimo poručiti da ćemo se javno usprotiviti svima onima koji se kriju iza ove ideje a imaju drugačije aspiracije i unutar i izvan SDP BiH. Bosna i Hercegovina nije, niti će biti, ni srpska ,ni bošnjačka, ni hrvatska, već zemlja svih građana koji u njoj žive bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Socijaldemokratija i Bosna i Hercegovina se žive, a ne samo olako izgovaraju iz udobnih i skupo plaćenih fotelja koje su nam dali građani Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo