Stranačke aktivnosti     | 05.10.2019. 10:41 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Latinović i Šešić se sastali sa gradonačelnikom Kotbusa Holgerom Kelhom

Generalni sekretar Srpske demokratske stranke Zoran Latinović i poslanik SDS u NSRS Davor Šešić sastali su se sa gradonačelnikom njemačkog grada Kotbus Holgerom Kelhom i direktorom Fondacije Konrad Adenauer u BiH Svenom Petkeom.

Na sastanku koji je održan u Banja Luci visoki predstavnici Srpske demokratske stranke razgovarali su o modalitetima buduće saradnje između Kotbusa sa gradovima i opštinama u kojima Srpska demokratska stranka ima načelnike i gradonačelnike. Gradonačelnik Kotbusa Holger Kelh je uputio poziv da u narednom periodu delegacija SDS-a posjeti Kotbus i bude gost gradske uprave ovoga grada.

Generalni sekretar SDS Zoran Latinović se zahvalio gradonačelniku Kotbusa na posjeti i istakao da je ovakva vrsta saradnje veoma važna za lokalne zajednice u kojima Srpska demokratska stranka ima vlast.

Latinović je istakao da iskustva upravljanja gradovima koje ima Njemačka mogu biti veoma vrijedna svim načelnicima i gradonačelnicima u Republici Srpskoj u cilju prevazilaženja različitih problema sa kojim se susreću lokalne samouprave, od izgradnje infrastrukture do efikasnog upravljanja lokalnom administracijom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!