Stranačke aktivnosti     | 05.10.2019. 15:08 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza, na sjednici održanoj 05.10.2019. godine, donijelo je Odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

 

Sporazumom smo se obavezali da ćemo provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Republici Srpskoj.

 

Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak.

 

Poslednja dešavanja u vezi smjena DNS-ovih kadrova, koji su izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova Koalicije. DNS je dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner Koalicije. 

 

Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje Odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. 

 

Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi Demokratskog narodnog saveza donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju.  

 

Prije održavanja sjednice Predsjedništva, održana je sjednica Kolegijuma DNS-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana