Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 16:58 |

UABNOR Mostar raspisao natječaj za februarska priznanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. listopada (FENA) - Upravni odbor UABNOR-a Mostar raspisao je natječaj za podnošenje prijedloga za nagradu "14. februar" koja se dodjeljuje za značajna ostvarenja i rezultate u gospodarstvu, znanosti, kulturi, odgoju i obrazovanju, tehnologiji, sportu, zdravstvu i drugik oblastima rada i stvaralaštva.

 Na natječaj se do 31. prosinca 2019. godine mogu prijaviti svi oni koji su, bez obzira na godinu ostvarenja, doprinijeli ukupnom unapređenju i razvoju Grada Mostara, a afirmiraju slobodarski duh i ideju antifašizma.

 Pod značajnim ostvarenjem smatra se djelo, odnosno više radova koji čine zaokruženu cjelinu i koji doprinose razvoju odgovarajuće oblasti, a objavljeni su u znanstvenim, kulturnim, stručnim časopisima ili posebnim izdanjima kao i na izložbama, te znanstvenim i drugim skupovima organiziranim u odgovarajućoj oblasti.

 Pod rezultatima rada smatraju se rezultati koji su stekli značajnu primjenu u proizvodnji i drugim oblastima društvenog života i rada ili su doprinijeli unapređenju odgovarajuće oblasti, kao i rezultati koji su doprinijeli efikasnosti društvenog života i rada, odnosno razvoju Grada Mostara.

 Pored nagrade "14. februar" odlučeno je da se može dodijeliti i do 6 plaketa 14. februar pojedincima, grupama i kolektivima u znak zahvalnosti za posvećenost ideji antifašizma, slobodarskog duha Mostara vizije njegovog razvoja.

 Ova nagrada dodjeljuje se svake godine i uručuje 14. februara, na Svečanoj akademiji, navodi se u priopćenju UABNOR-a. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Sajam bh. knjige u Geteborgu - Nagrada 'Meho Baraković' za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

UABNOR: Obilazak antifašističkih spomen obilježja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo