Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 14:59 |

Potvrđena optužnica protiv Halilagića i Mahmutovića zbog primanja dara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme „Smart Invest“, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Sarajevo Tower“, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60.000 KM oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

Na prijedlog Tužilaštva KS optuženima su produžene mjere zabrane i to - zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Podignuta optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih uhapšenih u akciji Start

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije