Najave     | 10.10.2019. 07:52 |

U Sarajevu sastanak o budućnosti zapadnog Balkana i ljudskim pravima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Sastanak visokog nivoa "EU budućnost zapadnog Balkana i ljudska prava - Govori istinu moćnima" ("EU EU Future for Western Balkans - Speak Truth To Power") bit će održan danas u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil beg Zulfikarpašić u Sarajevu.

Domaćin je Fondacija društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo u saradnji sa predsjednicom Robert F. Kennedy Fondacije za ljudska prava (RFK HR) Kerry Kennedy i Nizami Ganjavi međunarodnim Centrom (NGIC).

Skup će biti posvećen integraciji zapadnog Balkana s aspekta ljudskih prava gledano iz EU i NATO perspektive, ali i ugla Bosne i Hercegovine.

Uvodna izlaganja će imati član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić te predsjednik Međureligijskog Vijeća BiH i predsjednik Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci, saopćeno je iz Fondacije društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo.

Od stranih učesnika, pored predsjednice Kennedy, na skupu će se obratiti i bivši premijer Belgije Yves Leterme te bivša premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor.

Skup je također i prilika da se razgovara o incijativi za obrazovanje o ljudskim pravima koja je namijenjena izgradnji buduće generacije lidera i aktivista za ljudska prava. Koristeći priče i iskustva o ljudskim pravima iz cijelog svijeta, RFK HR pruža mladim ljudima potrebne alate da se suprotstave i govore protiv najstrašnijih zloupotreba i kršenja ljudskih prava u svijetu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Bećirović - Girgin: Jačat ćemo prijateljstvo i saradnju BiH i Republike Turske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo