Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 13:17 |

Seljački savez FBiH traži usvajanje Programa poticaja za 2019. godinu

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 16. listopada (FENA) - Seljački savez Federacije BiH uputio je u srijedu otvoreno pismo predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivanu Joziću u kojem se upozorava kako poljoprivredni proizvođači u toj županiji još uvijek nemaju usvojen Program poticaja za 2019. godinu.

Navode kako su poljoprivredni proizvođači HBŽ-a ni krivi ni dužni postali žrtve političkih prepucavanja u županiji.

Pored toga, iz spomenutog saveza podsjećaju na trend iseljavanja s područja HBŽ-a i očekuju od županijskog premijera da njegova Vlada ispoštuje zakonsku regulativu o subvencijama poljoprivrednoj proizvodnji.

U otvorenom pismu se također napominje kako nefunkcioniranje vlade nije briga poljoprivrednih proizvođača koji unatoč većem broju pokušaja nisu uspjeli stupiti u kontakt s predsjednikom Jozićem.

"Ako Vi smatrate da vam mi poljoprivrednici nismo potrebni za razgovor, mi ćemo koristiti ostala zakonom dopuštena sredstva kao što su prosvjedi i blokade", navede iz Seljačkog saveza FBiH.

Dodaju kako se nadaju da će razum prevladati i da će se iznaći rješenje za ove probleme za stolom, a ne na ulici, ali ako se ovaj poziv na razgovor ne prihvati, iz navedenog Saveza najavljuju blokadu zgrade vlade HBŽ-a u ponedjeljak, 4. studenoga.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'