Ekonomija     | 17.10.2019. 08:08 |

Više od 1.000 poduzetnika na IBF-u u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena (MUSiAD), u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, danas u Sarajevu organizira 23. međunarodni poslovni forum IBF.

Međunarodni poslovni forum IBF koji se svake godine fokusira na globalna ekonomska pitanja, izabrao je Bosnu i Hercegovinu za domaćina 23. godišnjeg IBF-a pod motom „Ujedinimo se kao jedno: pretvorimo različitosti u mogućnosti na jednom mjestu, jednom centru, jednom srcu".

Cilj foruma je skrenuti pažnju na trgovinski i investicioni potencijal BiH, posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevinarstva, zdravstva, metala, namještaja i šumskih proizvoda.

Pored sektorskih sastanaka koji će biti održani tokom IBF-a, organizirat će se i posjete kompanijama i fabrikama koje posluju u BiH, a koje nude značajne mogućnosti za ulagače.

Također, planirano je da će se tokom IBF-a u Sarajevu okupiti oko 1.000 poslovnih ljudi iz Turske, Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Bliskog Istoka te Sjeverne Afrike i BiH, najavljeno je iz Vanjskotrgovinske komore.

MUSiAD je nevladina organizacija koju je osnovalo pet privrednika i industrijalaca 1990. godine i predstavlja 60.000 preduzeća s više od 11.000 članova u Turskoj i inostranstvu.

Također, ova organizacija broji oko 1,6 miliona zaposlenih i opslužuje 86 domaćih i 223 međunarodne kontakt tačke u ukupno 93 države.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo