Regija     | 17.10.2019. 14:28 |

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec, saslušani svjedoci

FENA Agencije

 

VARAŽDIN, 17. listopada (FENA) - Iskazima svjedoka, Sojke Križaić i Dragutina Sabola, u četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, u Pavlovcu u ljeto 2000., a čije je tijelo nađeno ove godine u zamrzivaču obiteljske kuće.

Postupak vodi sudac Tomislav Brđanović. U optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. godine Smiljana Srnec (1974.) u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri Jasmini Dominić (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju glave od kojih je umrla, a tijelo je potom sakrila u zamrzivač.

 Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru.

 Susjeda obitelji Dominić, 68-godišnja Sojka Križaić iz Palovca, u svome svjedočenju rekla je kako poznaje cijelu obitelj, da je Smiljanin i Jasminin pokojni otac Martin Dominić, koji je umro 2013., prema njoj kao susjedi bio dobar, ali da ne zna je li takav bio i prema drugima, te da je pio alkohol. Jasminu je zadnji put vidjela u devetom ili desetom mjesecu 2000. godine. Nakon 2000. godine pitala je gdje je Jasmina, a Smiljana joj je rekla da je na fakultetu u Zagrebu, javlja Hina. 

 Prema iskazu svjedokinje, Smiljana je od nje na posudbu tražila poplun „jer Jasmina dolazi s dečkom“. Svjedokinja se nije mogla sjetiti koje je to godine bila, a županijska državna odvjetnica Irma Bagarić navela je prethodni iskaz svjedokinje DORH-u da je to bilo 2004. ili 2005. godine.

 Svjedokinja Križaić nije vidjela Jasminu jer je radila pa nije bila kod kuće, a Smiljana joj je rekla da je Jasmina došla u subotu navečer te otišla već u nedjelju ujutro.

 Na upit državne odvjetnice je li točna njezina izjava da je otac Martin znao popiti, a naročito nakon što je Jasmina nestala i da je znao govoriti 'da mu je samo znati gdje mu je kćer', svjedokinja Sojka Križaić je odgovorila da je to točna izjava.

 Potom je svjedočio 70-godišnji Dragutin Sabol, ujak okrivljene Smiljane Srnec i ubijene Jasmine Dominić, koji je rekao da će svjedočiti iako kao član obitelji to ne mora. 

 Kazao je da se distancirao od obitelji Dominić jer nije mogao „podnijeti njihov način života“. Pojasnio je da je otac Martin pijančevao, radio tek povremeno, te da je od sestre Katarine tražio da ga ostavi i ode sa djecom, ali da to ona nije htjela.

 Sabol je kazao i da je Martin pretukao jednog čovjeka, ali da ne može reći je li prema supruzi i kćerima bio agresivan. Za Jasminu je rekao da ju je zadnji put vidio u svibnju ili lipnju 2000. godine. Kasnije je svoju sestru Katarinu pitao gdje je Jasmina, a ona mu je rekla da se povremeno javlja Smiljani.

 Jasminin ujak Dragutin Sabol,u nastavku svjedočenja rekao je da je, nakon što je prijavljen njezin nestanak, pokušao sam istražiti što se dogodilo te da je otišao kod vidovnjaka koji mu je rekao da je Jasmina ubijena udarcima po glavi, ali ne i tko ju je ubio. Dodao je da ga je Martin izbjegavao te da nisu komunicirali 20 godina. Nakon što je rodbini ispričao što je čuo od vidovnjaka, Martin Dominić mu je poručio da pazi što govori.

 Na upit odvjetnika okrivljene, Krešimira Golubića, Sabol je rekao da je nekoliko puta posuđivao novac sestri Katarini, koja ga je i vraćala, te da je čuo da su posuđivali i o drugih, ali ne zna jesu li to vratili.

 Nakon iskaza svjedoka, suđenje Smiljani Srnec, na početku kojeg je rekla da se ne smatra krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, nastavlja se u ponedjeljak iskazima vještaka.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Suđenje Smiljani Srnec među prvima kad varaždinski sud nastavi s radom

Odvjetnik optužene Srnec traži izdvajanje zapisnika o očevidu u obiteljskoj kući

Varaždinska policija zaplijenila rekordnih šest kilograma kokaina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo