Bosna i Hercegovina     | 17.10.2019. 16:27 |

Stigla nova oprema za KJKP Park

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - U KJKP Park danas je upriličena primopredaja još jednog dijela nove opreme za to preduzeće.

Izvršena je primopredaja 10 novih motornih pila, 12 visokokapacitetnih puhača za prikupljanje lišća, pokošene trave i neugaženog snijega, dvije pokretne radionice alata u vrijednosti 8.000 KM i 10 profesionalnih merdevina za rad na visini od četiri metara.

Radi se o realizaciji Sporazuma o finansijskom ulaganju Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS  prema kojem će ukupna vrijednost robe iznositi 500.000 KM.

- Nastavljamo opremati komunalna preduzeća s novim alatima i opremom za rad, što je jedan od preduslova za održavanje grada čistim", rekao je ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić.

U narednim danima radnici Parka na raspolaganju će imati i još jednu auto korpu, koja će pomoći u obavljanju brojnih poslova na visini do 21 metar, dok će amortizovana i istrošena mehanizacija i oprema biti obnovljena sa sedam novim rajder i samohodnim kosilica u vrijednosti 210.000 KM.

Poslovi održavanja javnih zelenih površina lakše će se obavljati i nabavkom novog vozila za prijevoz otpada, a u pitanju je novi traktor sa nadogradnjom za zimsko održavanje (plug i posipač za so). Konačno, radnici tog preduzeća uskoro će poslove obavljati u novim radnim odijelima, saopćeno je iz Press službe KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

KJKP "Rad" - Do povećanja cijena naših usluga neće doći

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom