Regija     | 21.10.2019. 18:07 |

IFJ poziva kosovske vlasti na prestanak uznemiravanja novinara

FENA Agencije

BEOGRAD, 21. listopada (FENA) - Međunarodna federacija novinara (IFJ) poslala je u ponedjeljak pismo predsjedniku Kosova u kojem kosovske vlasti poziva na poštovanje međunarodnih standarda i prestanak uznemiravanja novinara koji prate događaje na Kosovu, priopćilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

U pismu u koje je UNS imao uvid, IFJ izražava duboku zabrinutost zbog pritvaranja novinara i odvraćanja medija da izvešćuju s područja Kosova, kao i sve većih prijetnji i napada na novinare, prenosi Beta.

-Ovakve mjere narušavaju slobodu medija i uskraćuju novinarima njihovo pravo na slobodu kretanja i obavljanja profesionalnih dužnosti bez uznemiravanja ili nepotrebnog ograničenja - navedeno je u pismu koje je potpisao generalni tajnik federacije novinara Anthony Bellanger.

IFJ je u pismu je obavijestio kosovske vlasti da je u petak, 4. listopada bez obrazloženja ekipa Radio Beograda bila pritvorena u policijskoj stanici u južnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i da su istog dana više od dva sata na administrativnom prijrlazu Jarinje zadržane ekipe televizije Pink i agencije Tanjug.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'