Ekonomija     | 24.10.2019. 08:49 |

Sarajevski festival turizma - Danas takmičenje u poslastičarstvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Drugog dana Sarajevskog festivala turizma - 41. međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze u Centru Skenderija bit će održano takmičenje u poslastičarstvu - Kotany poslastičarski kup, a nakon glasanja za najbolju tortu, kolači će biti podijeljeni svim posjetiteljima.

Udruženje kuhara u Bosni i Hercegovini će danas održati i radionicu poslastičarstva i izrade skulptura od šećera - Master class "Tradicija nacionalnog kuhanja slatkih jela u Evropskim tokovima“. Sandra Jadek, poslastičarka, članica nacionalnog hrvatskog kuharskog tima, koja je na svjetskom kupu u Luksemburgu osvojila srebro, upoznat će sve posjetioce i takmičare s takmičenjem i svjetskim trendovima u sferi poslastičarstva.

Također, za danas je planiran i okrugli sto na temu "Kadrovi u ugostiteljstvu, zadržavanje mladih kadrova u BiH“.

Odsjek za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizira u sklopu Sarajevskog festivala turizma naučno-stručnu konferenciju "Outdoor turizam u Bosni i Hercegovini - stanje i perspektive“, a cilj konferencije je prezentiranje naučno-istraživačkih i stručnih projekata i radova iz oblasti turizma, te prezentacija studijskog smjera Turizam i zaštita životne sredine.

Sarajevski festival turizma okuplja turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pozicionira njeno mjesto u regionu. Bosna i Hercegovina je veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom nasljeđu i pogodnim klimatskim uslovima. Upravo ova manifestacija ima zadatak da prije svega afirmiše bh. turističku ponudu i potencijale.

Na sajmu učestvuje više od 70 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Turske, a trajat će do 25. oktobra.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.

Sajam je otvoren za posjetitelje od 10 do 18 sati, a ulaz na sajam je slobodan.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo