Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 14:25 |

Skupština KS: Usvojene brojne zastupničke incijative

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Skupština Kantona Sarajevo je danas na sjednici usvojila nekoliko inicijativa kojima je zadužila Vladu, ministarstva i kantonalne organizacije i ustanove da postupe po njima. 

Usvojena je inicijativa zastupnika Senada Hasanovića (DF) upućena prema Univerzitetskom Kliničkom centru Sarajevo za pojednostavljenje administrativnih procedura za pacijente dnevne onkološke klinike koji primaju hemoterapiju. Ocjenjujući ove procedure kao dodatni napor za ove teške bolesnike, inicijativa podržava prijedlog da uposlenici UKC obave neke potrebne procedure za te pacijente.

Podršku zastupnika dobila je i inicijativa da se kupovina sudskih taksi vrati u prostorije Kantonalnog suda. Inicijativu je podnijela zastupnica Bibija Kerla (DF).

Skupština Kantona Sarajevo je prihvatila inicijativu zastupnice Bilsene Šahman (SBB) da se zabrani smještanje ilegalnih migranata u napuštene kasarne na području KS bez uključivanja šire društvene zajednice kao i institucija KS, posebno Vlade KS i resornih ministarstava, MUP-a KS i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Vlada i Ministarstvo privrede su obavezani, prema usvojenoj incijativi zastupnika Samira Suljagića (SDP), da krenu u realizaciju korištenja obnovljivih izvora energije tačnije da pokrenu projekat postrojenja za izradu peleta za što je u budžetu KS planirano 4,4 miliona KM.

Skupština je usvojila prijedlog zastupnika Mahira Devića (SDA) da se zbog alarmantne situacije oko zagađenja zraka u KS na narednim sjednicama Skupštine, kao redovna tačka bude razmatrana informacija o aktivnostima Vlade KS o ovoj problematici, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom