Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 15:59 |

Dom zdravlja Posušje dobio svjetlosno-zvučni ekvilajzer

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 30. listopada (FENA) - Svjetlosno-zvučni ekvilajzer, uređaj koji se primjenjuje u tretmanima kod djece s poteškoćama govora i sluha, doniran je danas Domu zdravlja u Posušju.

Vrijednost uređaja je 3.300 maraka, a tamošnji Dom zdravlja prvi je u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) koji ga posjeduje.

Uz pomoć ovog uređaja djeca uče boje i jačinu zvuka u prostoru. U kombinaciji s tehnikama za stimuliranje motorike pomoću ovog uređaja potiče se rad jednog ili više osjetilnih sustava ovisno o potrebama svakog pojedinog djeteta.

Uređaj djeluje umirujuće, tako da je odlična pomoć pri smirivanju djeteta prije i tijekom terapije.

Uređaj je nabavljen od sredstava prikupljenih prilikom organizacije ovogodišnjeg koncerta Željka Bebeka u Posušju u sklopu Posuškog lita.

Dom zdravlja je danas posjetio i posuški načelnik Branko Bago koji je kazao kako će ova općina i ubuduće biti otvorena za slične projekte.

- Područje zdravstvene zaštite iziskuje stalno ulaganje i unapređenje, razvoj tehnologija donosi nove uvjete i svi moramo biti uključeni, složni i otvoreni za nove projekte, postavljati sebi nove izazove i iznalaziti načine kako doprinijeti boljem sutra svih nas, pogotovo naših najmlađih - poručio je načelnik Bago.

Inače, dosadašnji rad ovog odjela već je ostvario svoj primarni cilj, a to je svakodnevna skrb za posebno ranjivu skupinu - djecu s posebnim potrebama. Odjel trenutno pruža usluge za deset stalnih korisnika i veći broj djece razne živote dobi koja imaju potrebe za povremenim tretmanima radi poboljšanja psihomotornih sposobnosti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dom zdravlja Posušje dobio dva dijagnostička uređaja

Uručeno stotinu zaštitnih vizira Domu zdravlja Posušje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'