Ekonomija     | 05.11.2019. 08:35 |

Općina Tešanj - Nove pogodnosti za investitore, refundiranje taksi i naknada

FENA Dragan Vuković

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Općinsko vijeće Tešanj usvojilo je Odluku o pogodnostima za invstitore, koja se odnosi na refundiranje svih općinskih taksi i naknada.

Prema novoj odluci, investitori koji se odluče za investicije sa visokim dodatnim vrijednostima i razvijenim lancem snabdijevanja u ovoj općini imat će pravo na povrat taksi i naknada.

Povrat taksi i naknada odnosi se na investitore koji započinju izgradnju poslovnog objekta ili iznajmljuju poslovni prostor ili počinju djelatnost u svom izgrađenom objektu, pod uslovom da u proizvodnim ili uslužnim procesima koriste napredne informacione tehnologije, CNC mašine ili izradu programskih aplikacija, da su to djelatnosti sa višom finalizacijom proizvoda i dužim lancem vrijednosti.

Prema odluci Općinskog vijeća, pogodnosti se odnose na refundiranje svih općinskih taksi i naknada, a to su: administrativne takse i naknade, priključne takse na vodovod, kanalizaciju i toplovod, komunalne naknade, naknade za uređenje, naknade za korištenje cestovnog zemljišta, naknade za vatrogastvo.

Povrat sredstava vršit će se jednom godišnje, za sve investitore koji podnesu zahtjev za korištenje pogodnosti, ističu iz Općine Tešanj.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!