Kultura     | 05.11.2019. 15:21 |

U Goraždu projekcije filmova po izboru publike 25. SFF-a

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5. novembra (FENA) - Pet najboljih filmova po izboru publike 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) bit će prikazano u Goraždu, u periodu od 7. do 9. novembra, potvrdila je Feni rukovodilac kulturno-umjetničkih djelatnosti Centra za kulturu Goražde Mensura Sijerčić.

Po njenim riječima, filmovi će se prikazivati u terminima od 18.00 i 20.00 sati.

- Drago nam je da će i goraždanska publika imati priliku gledati film "Sin" Ines Tanović čijom je svjetskom premijerom otvoren 25. Sarajevo Film Festival i koji je ovogodišnji bh. kandidat za nominaciju za nagradu Oscar. Tu je i film "Diego Maradona" Asifa Kapadije - najbolji film programa Summer Screen, zatim “Moje nevjerovatno ljeto sa Tess" Stevena Wouterlooda, najbolji film Dječjeg programa, "Medena zemlja" Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske, najbolji dokumentarni film i "Lijepo doba" Nicolasa Bedosa, najbolji film programa Open Air po izboru publike 25. Sarajevo Film Festivala - pojasnila je Sijerčić.

Naglasila je da je ulaz na sve projekcije besplatan.

- Projekcije se organiziraju u okviru projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2019" i drago nam je da je Goražde odabrano za ovu filmsku turneju među rijetkim gradovima - istakla je Sijerčić.

Sunčana strana Federacije BiH 2019. je turističko-kulturni projekt kojeg zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara, a programi će se do kraja godine održavati u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Konjicu, Širokom Brijegu i Međugorju.

Projekat sufinansira Ministarstvo okoliša i turizma FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Marjanović: Palestinskom reditelju Eliji Suleimanu Počasno Srce Sarajeva

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta