Stranačke aktivnosti     | 07.11.2019. 11:02 |

Saopćenje za javnost GO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

Najoštrije osuđujemo još jedan pokušaj negiranja zločina na tuzlanskoj Kapiji.

Najviši zvaničnici Republike Srbije nastavljaju sa negiranjem počinjenih ratnih zločina, braneći osuđene ratne zločince, vrijeđajući na najteži mogući način porodice ubijenih. 

Tako su, po ko zna koji put, promocijom sramotne knjige "Tuzlanska kapija- režirana tragedija", u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije, duboko uvrijedili porodice ubijenih žrtava na tuzlanskoj Kapiji. 

Svojim postupcima duboko vrijeđate sve građane Grada Tuzle, koji taj 25. maj 1995.godine, kada je ubijena 71 osoba, a njih 180 ranjeno, pamte kao najtužniji dan u novijoj istoriji našeg grada.

Podsjećamo vas da je na osnovu pravosnažne presude suda Bosne i Hercegovine, za ovaj zločin osuđen Novak Đukić na 20 godina zatvora. 

 Svi koji negiraju zločin, postaju saučesnici u tom zločinu.

 Iznosite gnusne laži kako biste negirali zločin u Tuzli počinjen na tuzlanskoj Kapiji, a mi vam poručujemo da su ubijene žrtve koje su stradale tog kobnog 25. maja 1995. godine, bili naši sugrađani, roditelji, sinovi, kćerke, braća , sestre i prijatelji, koje nećemo nikada zaboraviti.

Građani Tuzle  od tada žive i živjeti će, pateći, pamteći i upozoravajući na ovaj strašni zločin i stradanje naših sugrađana. 

Uvijek ćemo svi zajedno reagovati na ovakve vaše gnusne laži - KAPIJA PLAČE ČARŠIJA PAMTI.

 

     

                                                                                                          

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Tuzla

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'