Stranačke aktivnosti     | 07.11.2019. 13:36 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Selim Bešlagić: Odgovor na negiranje zločina na Kapiji je gradnja muzeja 

U Srbiji je, uz podršku Ministarstva odbrane Srbije, promovirana knjiga Ilije Brankovića: "Tuzlanska kapija – režirana tragedija". 

Selim Bešlagić, koji je bio gradonačelnik Tuzle u vrijeme kad se zločin desio, a sadašnji zastupnik Naše stranke u Skupštini TK, taj čin ocjenjuje revizionističkim, ali nimalo iznenađujućim: "Negiranje zločina od strane oficijelnog Beograda nama nije ništa strano, kukavice kakvi jesu oni konstantno zločine sistemski poništavaju, a fašiste i zločince dižu u zvijezde. Od njih se to i očekuje, jer za priznanje zločina i iskreno izvinjenje treba hrabrosti, oficijelni Beograd je nema."

On smatra da su odgovori na najnovije negiranje  zločina na kapiji protokolarni i da suštinski neće ništa promijeniti. Pravi odgovor je, smatra on, u stalnom naglašavanju i prezentaciji istine, od čega se, kako kaže, odustalo, što je gotovo jednako sramotno kao i negiranje zločina:

"Mudrosti nam očigledno fali, jer kako drugačije objasniti potpuno nemoralno i nečuveno napuštanje Kapije i nepravljenja muzeja istine na mjestu gdje je cijela Tuzla zanijemila. 

Zahvaljujući Udruženju '25. maj – Kapija' , napravljen je barem prvi korak ka muzeju, nakon toga sve je stalo. Razrušen je i taj kutak istine. 

Uprava grada je totalno izgubila kompas, ne odgovaramo smišljeno, nego ad hoc i do sljedećeg negiranja zločina. Dok u Srbiji kontinuirano grade svoj narativ o režiranom zločinu na Kapiji, mi koji znamo istinu i za nju imamo dokaze tapkamo u mjestu i puštamo da nas nebranjeno udaraju gdje nas najviše boli.

Vijećnici, gradonačelniče i upravo Grada, izgradite muzej, krajnje je vrijeme!", poručio je Bešlagić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'