Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 19:23 |

Fazlić: Predlaganjem lokacije Lipa, Grad Bihać pokazao maksimum kooperativnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas s predstavnicima bihaćkih mjesnih zajednica koje gravitiraju privremenom kampu BIRA.

Stanovnici mjesnih  zajednica Mali i Veliki Lug, Gornje Prekounje, Hatinac i Bakšaiš već više od godinu dana očekuju od nadležnih državnih organa konačno rješenje za smještaj migranata koji privremeno borave u fabrici BIRA.

Gradonačelnika Fazlića upoznali su sa dosadašnjim zahtjevima i aktivnostima koje su realizirali s ciljem zaštite građana i njihove imovine, istaknuvši još jedanput da očekuju sistemsko rješenje problema.

 - Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać usvojen je zaključak kojim se nedosmisleno traži zatvaranje BIRE i kao što sam već ranije kazao nema govora da se migranti s Vučjaka prebacuju u BIRU, ali u Boriće. To nije opcija i podržavam predstavnike mjesnih zajednica u njihovom stavu da se ovaj kamp izmjesti iz urbane zone. Na sastanku smo se dogovorili da zajednički koordiniramo naše nastupe prema nadležnim, uz pohvalu dosadašnjem radu naše policije koja i dalje treba istrajati u svom poslu s ciljem zaštite građana Bihaća i njihove imovine – kazao je  Fazlić, zahvalivši aktivistima Crvenog križa i Civilne zaštite na dosadašnjima naporima.

Dodao je da je predlaganjem lokacije Lipa, Grad Bihać pokazao maksimum kooperativnosti kada je u pitanju migrantska kriza.

- Nema parcijalnih rješenja za Grad Bihać kada je u pitanju migrantska kriza. Ima samo opcija cjelovitog riješenja. Ukoliko se nastavi s parcijalnim pristupom, onda će protiv sebe imati građane koji neće biti na strani rješavanja migrantske krize - dodao je Fazlić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana