Stranačke aktivnosti     | 13.11.2019. 16:24 |

Priopćenje za javnost Koordinacije Srba Mostar

FENA Saopćenje

Na redovnoj sjednici Koordinacije Srba Mostar, održanoj dana 11.11.2019. godine, usvojen je zaključak da se prijedlogu kandidata SNSD-a, kao nosioca Srpske liste, za ministra u Vladi HNK/Ž daje puna podrška, te je pozvan mandatar Nevenko Herceg da se prilikom imenovanja ministara u Vladi HNK/Ž rukovodi principom autentičnog predstavljanja naroda.

Srpska lista, koalicija svih srpskih stranaka iz Republike Srpske koje imaju odbore u FBiH, je lista koja je na proteklim Opštim izborima 2018. godine osvojila 1534 glasa srpskog naroda te se tako etablirala za jedinog relevantnog sagovornika, kako o problemima srpskog naroda u HNK, tako i o kadrovskim rješenjima za funkcije od kojih se očekuje da rješavaju te probleme i popravljaju položaj srpskog naroda u dolini Neretve.

Koordinacija Srba Mostar je krovna organizacija koja okuplja sva srpska udruženja i političke stranke koje djeluju na području Grada Mostara. Zbog toga smatramo da bez lažne skromnosti i bez prebrojavanja krvnih zrnaca predstavljamo najveći dio srpske populacije u Mostaru i da zato imamo pravo da stanemo iza kandidata jedine srpske liste i koalicije na prethodnim izborima.

Očiti primjer šta se dešava kada jedan narod nema svoje autentične predstavnike vidimo i na primjeru nemogućnosti izbora potpredsjednika Skupštine HNK/Ž iz reda srpskog naroda. Dva moguća kandidata za tu funkciju se ne mogu dogovoriti ko će je obavljati, tako da će se bez te značajne funkcije nastaviti devastacija ionako lošeg položaja srpskog naroda u HNK/Ž.

Imenovanje ministra iz reda srpskog naroda u Vladi HNK/Ž, na način na koji je to rađeno prethodnih godina, bez konsultacija sa srpskom političkom zajednicom, je nedopustivo i pozivamo mandatara da za ministra iz reda srpskog naroda u vladi imenuje nekoga ko je zaista izraz političke volje srpskog naroda u Mostaru i HNK/Ž. Sve ostalo će biti nastavak ružne prakse imenovanja ministara koji će u naredne četiri godine biti vojnici stranke i politike koja ih je predložila, a ostati gluvi i nijemi na probleme srpskog naroda kojih je previše i za koje je odavno prošao svaki razumni rok da se počnu rješavati.

Predsjedavajući Koordinacije Srba Mostar

Dušan Golo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Koordinacija Srba nezadovoljna načinom dogovora o izbornim pravilima

Poziv delegatima u Domu naroda da podrže srpske predstavnike koje su birali Srbi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta