Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 14:00 |

Odbačena žalba branioca Darka Marčetića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu protiv optuženog Darka Marčetića donijelo rješenje kojim je odbačena, kao nedopuštena, žalba branioca optuženog izjavljena protiv presude Suda Bosne i Hercegovine od 7. juna ove godine.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženi Darko Marčetić, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, oglašen je krivim da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo nedozvoljeno korištenje ličnih podataka.

Sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Optuženom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru i to od 6. decembra 2018. godine pa do 1. februara 2019. godine, saopćeno je iz Suda BiH.

Istom presudom optuženom Darku Marčetiću je izrečena mjera sigurnosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom se zabranjuje da obavlja dužnost policijskog službenika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude, kao i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih prilikom izvršenja krivičnih djela.

Optuženom je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 3.500 eura.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

U Sudu BiH završeno ročište o produženju pritvora Debevcu i Mehmedagiću

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo