Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 13:52 |

Duvnjak i Tadić: Vratiti prijedlog zakona o notarima u redovnu proceduru

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Na početku sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, predsjedavajući delegatskog kluba bošnjačkog naroda Jasmin Duvnjak je apelirao na formiranje stalnih radnih tijela, odbora i komisija tog Doma, umjesto privremenih, ustanovljenih na konstituirajućoj sjednici ovog parlamentarnog nivoa održanoj nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Duvnjak se u uime Kluba delegata Bošnjaka osvrnuo i na predloženi dneni red za današnju sjednicu i zatražio izmjenu - da set zakona predloženih za razmatranje po hitom postupku, među kojima su izmjene Zakona o notarima u FBiH, bude vraćen u redovnu proceduru, u formu nacrta.

I Klub delegata hrvatskog naroda je zatražio vraćanje u redovnu proceduru seta ovih zakona. Predsjedavajući tog kluba Ivo Tadić je kao razlog naveo činjenicu da je prvobitni prijedlog Zakona o notarima pretrpio izmjene u međuvremenu jer je nedavno Federalna vlada odobrla amandmane predložene iz Predstavničkog doma.

Duvnjakov i Tadićev prijedlog nisu jedini u pogledu željenih izmjena dnevnog reda u odnosu na predloženi. Ramo Isak iz Kluba Bošnjaka predložio je da danas bude razmotrena i migrantska kriza koja je u FBiH najviše pogodila Unsko-sanski kanton.

Utvrđivanje dnevnog reda je u toku.  

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo