Sport     | 15.11.2019. 11:41 |

Danilović: Želimo tri boda u Velsu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Mlada nogometna "U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovovine u Sarajevu se sprema za utakmicu kvalifikacija za EURO 2021. sa Velsom.

Vezista Vladan Danilović kaže da u ekipi vlada odlična atmosfera te da se nadaju osvajanju tri boda u Velsu.

- Polako se približavamo utakmici i maksimalno radimo na treninzima. Ako ovu atmosferu i rad sa treninga prenesemo na utakmicu mislim da sa pravom možemo da se nadamo pobjedi. Analizirali smo prošlu utakmicu koju smo izgubili od Njemačke i izvukli dobre pouke koje nam mogu dosta značiti u utakmici protiv Velsa - kazao je Danilović.

Ističe važnost naredne utakmice.

- Iako smo u ranoj fazi kvalifikacionog ciklusa ova utakmica može da predstavlja veliku prekretnicu za plasman na Euro. Oni igraju kući i sigurno su pod inperativom pobjede jer su u posljednjem meču poraženi od Moldavije. Probat ćemo da iskoristimo taj pritisak koji imaju i njihove slabosti koje smo uvidjeli da se kući vratimo sa punim plijenom, te da dodatno sebi olakšamo nastavak kvalifikacija - dodao je.

Mladi Zmajevi će se u Sarajevu pripremati do 17. novembra kad polaze za Wrexham gdje će dva dana kasnije biti odigrana utakmica sa Velsom.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta