Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 16:21 |

Učenici Međunarodne škole Tuzla organizirali humanitarnu akciju za vršnjake

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 15. novembra (FENA) - Ova sedmica u Tuzli je bila posvećena humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja, koju je organizirala Richmond Park Međunarodna škola Tuzla zajedno s učenicima i roditeljima.

- Već četvrti put se ova humanitarna akcija održava u našoj školi, a želimo prikupiti pomoć za socijalno ugrožene porodice. To su porodice koje imaju minimalno jednog učenika u školama. Prije toga smo kontaktirali pedagoge škola i s njima se konsultirali, koji su to njihovi učenici u stanju materijalne potrebe. U ovoj akciji isključivo su sudjelovali naši učenici sa svojim roditeljima - rekla je za Fenu Dina Mehanović Husić iz Međunarodne škole Tuzla.

Djeca su željela doprinijeti i pomoći ovoj akciji te su danas i posjetili učenike koji su u stanju socijalne potrebe i s njima razgovarali.

- Ja sam sretna što sam dio ovog projekta i što smo djeci pripremili darove. Najvažnije je da možemo pomoći porodicama odnosno našim vršnjacima, da im pokažemo da mislimo na njih - rekla je Suana Omeragić, učenica Međunarodne škole Tuzla.

Učenica Iman Huremović također se rado uključila u akciju prikupljanja pomoći za vršnjake koji su u potrebi.

- Ovakve akcije su uvijek potrebne. Djeci moramo pomoći i ne smijemo dozvoliti da djeca oskudijevaju u svojim osnovnim ljudskim pravima - rekla je.

Razrednici u Richmond Park Međunarodnoj školi su informacije o ugroženim porodicama podijelili po razredima. Svaki razred je bio zadužen za jednu porodicu. Ideja je da se ne prikuplja novac od kojeg bi škola kupila namirnice nego da učenici zajedno sa svojim roditeljima odu u markete i prema informacijama koje su dobili kupe šta mogu i žele za porodicu za koju su zaduženi. Cilj je da učenici u potpunosti osjete da pomažu nekome.

- Nadamo se da ćemo imati puno pozitvnih primjera i da ova naša akcija može poslužiti kao ideja i nekim drugima koji bi željeli pomoći ljudima i nekome uljepšati dan, sedmicu, mjesec i život - naveli su u saopštenju iz Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

U Richmond Park Međunarodnoj školi Tuzla nizom aktivnosti obilježen Dan nezavisnosti BiH

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo