Sport     | 17.11.2019. 09:44 |

U Mostaru obilježen Međunarodni dan tolerancije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. novembra (FENA) - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u subotu je u Mostaru održan prijateljski nogometni turnir, koji je okupio više od šezdeset mladih iz sedam bh. gradova.

Događaj je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA).

Djevojčice i dječaci iz Bileće, Brčkog, Prijedora, Jablanice, Zvornika, Mostara i Čapljine odmjerili su snage u malom nogometu, a to je bila prilika i da upoznaju jedni druge, podijele svoje školske probleme, nauče nešto novo i upoznaju Mostar, saopćili su organizatori.

U Mostaru su se takmičile ekipe: Škola fudbala "Young boys" iz Zvornika, Ženski fudbalski klub i FK "Gomjenica" iz Prijedora, FK "Hercegovac" iz Bileće, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC), Srednja škola Jablanica, Sportsko društvo "Dubravka" iz Čapljine i FK "Gornji Rahić" iz Brčkog.

Organizatori događaja i učesnici su dio mreže koja podržava projekte i inicijative mladih u 15 lokalnih zajednica, u sklopu projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini", koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, stoji u saopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'