Bosna i Hercegovina     | 18.11.2019. 12:13 |

Članovi Limene glazbe 'Lašva' svirali za štićenike 'Duge' i 'Bakovići'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 18. studenoga (FENA) - U okviru projekta "Humanitarna kulturna karavana", članovi Limene glazbe "Lašva" iz Nove Bile odlučili su svojom glazbom doprijeti do onih kojima je to najpotrebnije, te su uljepšali protekli vikend djeci s poteškoćama u razvoju u Novom Travniku i osobama sa smetnjama u duševnom razvoju u Fojnici.

Članovi limene glazbe "Lašva" nastupili su za štićenike Edukacijsko-rehabilitacijski centra "Duga" Novi Travnik i Zavoda za zbrinjavanje osoba sa smetnjama u duševnom razvoju "Bakovići" u Fojnici, a sredstva za projekt "Humanitarna kulturna karavana" dodijelilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

- Na obje lokacije velikodušno smo dočekani i od djelatnika i od štićenika. Družili smo se i održali koncert, a pljesak, smijeh i razdraganost potvrda je da smo nastupili pred najboljom publikom na svijetu - kazao je tajnik i menadžer Limene glazbe "Lašva" Dragan Đido.

Od novca izdvojenog za projekt, kupljeni su i laptopi, koji su uručeni predstavnicima Centra "Duga" i Zavoda "Bakovići".

"Humanitarna kulturna karavana" treći je humanitarno-glazbeni projekt kojeg je u proteklih nekoliko godina realizirala Limena glazba "Lašva" Nova Bila, a ranije su posjećeni Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ''Mjedenica'' u Sarajevu, Stadlerov dječji dom "Egipat" u Sarajevu te Dom za starije osobe "Otac Kristofor" u Novoj Biloj.

Vodstvo i članovi Limene glazbe "Lašva" najavili su da će i u budućnosti ustrajavati na realiziranju humanitarnih glazbenih aktivnosti i nastupa.

Jedno od najsvrhovitijih obilježja glazbenog djelovanja je to da ono dopire do drugih. Ako glazbu promatramo strogo iz sociološkog kuta, ona služi tome da povezuje ljude, a ako na to nadodamo i medicinski aspekt, kroz primjenu metoda muzikoterapije, onda glazba može i da povezuje ljude i da ih liječi, naveli su iz Limene glazbe.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Limena glazba Ljubuški nakon duže pauze održala nastup

Zvuci koračnica Limene glazbe probudili Bugojance

Najavljena izgradnja školskog igrališta za područnu školu u Lašvi

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije