Sport     | 18.11.2019. 16:40 |

Mladi reprezentativci BiH sutra protiv Velsa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Mlada nogometna "U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 17 sati u Wrexhamu će protiv Velsa odigrati svoj četvrti meč u kvalifikacijama za EURO 2021.

Selektor bh. mlade selekcije Vinko Marinović kazao je da su reprezentativci obavili kvalitetne pripreme i nada se da sutra mogu do bodova.

- Sutra nas očekuje meč s jednom jakom ekipom čiji igrači uglavnom nastupaju u engleskim premijerligaškim klubovima. U ovim kvalifikacijama su pobijedili Belgiju što je takođe potvrda njihovog kvaliteta. Međutim, imamo i mi svoje ciljeve i potrudićemo se da sutra dođemo do bodova - rekao je Marinović.

Pozitivan rezultat očekuje i defanzivac Besim Šerbečić.

- Dobro smo iskoristili vrijeme provedeno u Sarajevu i dobro smo se spremili za meč. Znamo i dobre i loše strane sutrašnjeg protivnika i te loše ćemo pokušati da iskoristimo. Nadamo se povoljnom rezultatu za nas. Možemo biti zadovoljni nastupima u kvalifikacijama i moramo kvalitet pokazati i protiv Velsa jer to nam je jedna od ključnih utakmica u ovom ciklusu - kazao je

"U-21" selekcije BiH i Velsa su se do sada sastale šest puta i oba tima imaju po tri pobjede. Gol razlika je 9:8 u korist Velsa.

Sutrašnji meč će suditi Georgios Kominis iz Grčke.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom