Ekonomija     | 19.11.2019. 13:44 |

Investicije i automobilska industrija u fokusu Poslovnog foruma PKFBiH

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Privlačenje investicija i automobilska industrija u fokusu su Poslovnog foruma koji  Privredna komora Federacije BiH organizira četvrti put, a bit će održan 3. decembra u Sarajevu. 

Učesnici će diskutovati o privlačenju značajnih investicija u BiH kroz punu realizaciju potencijala i mogućnosti koje naša zemlja nudi ulagačima. Posebna pažnja bit će posvećena automobilskoj industriji kao sektoru koji karakteriše dinamičan razvoj i snažna izvozna orijentacija, te koji u BiH ima dugogodišnju tradiciju. Konkurentske prednosti ovog sektora  ogledaju se u visokoobrazovanoj konkurentnoj radnoj snazi, savremenim proizvodnim kapacitetima i kratkim rokovima isporuke zbog blizine EU.

Kako je najavljeno iz Privredne komore FBiH, putem prezentacija i panel diskusija, bit će predstavljene pogodnosti i prednosti investiranja u BiH, perspektive automobilske industrije, te trendovi u oblasti „pametnih“ industrija, odnosno mogućnosti koje one nude.

Poslovni forum se organizira pod pokroviteljstvom premijera Federacije BiH Fadila Novalića, te uz sponzorsku podršku USAID WHAM projekta i UNDP-a. Očekuje se učešće predstavnika renomiranih kompanija automobilske industrije, vlada, nevladinih i međunarodnih organizacija, te eksperata iz oblasti automotiva.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Privredna komora FBiH - Projekt za dobijanje žigova 'BH kvaliteta' i 'Izvorno domaće'

Mališević: Globalna nestabilnost se prelila i na BiH i usporila rast ekonomije

Pad poslovanja u metalskoj i elektroindustriji FBiH tokom 2023.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo