Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Saopćenje

Vidović: Uveli smo niz mjera, realizirali i pokrenuli projekte kako bi ojačali sigurnost u SBŽ-u

Stanje javne sigurnosti na području Srednjobosanske županije unatoč svim izazovima je na zadovoljavajućoj razini. Svakodnevno nizom uvedenih mjera i realiziranih projekata dodatno ojačavamo sigurnost naših građana. Pored aktivnosti policijskih službenika, na ovakvo stanje od strane MUP-a utjecao je projekt uvođenje sustava LPR kamera koje su postavljene na frekventnim lokacijama na području čitave županije, kazao je Feliks Vidović, ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

- U ministarstvu radi 1126 uposlenika, od čega 803 policijska službenika i 323 državna službenika i namještenika, kazao je ministar Vidović.

Provedba projekta videonadzora gradova SBŽ-a „pametnim kamerama“ jedan je od bitnijih sigurnosnih projekata MUP-a SBŽ-a u proteklom razdoblju. U cilju daljeg pobošljanja javne sigurnosti, ministarstvo je u suradnji s općinama na području SBŽ-a pokrenula i aktivnosti na uvođenju sistema video nadzora koji bi i kako je planirano, trebao pokrivati sigurnosno „zanimljive“ zone na području svake općine u SBŽ. Pored osnovne namjene LPR sustava kamera koja se ogleda u prepoznavanju registarskih tablica, odnosno vozila čija je registracija istekla, navedeni sustav se koristi kako u prevenciji, tako i u otkrivanju počinitelja kaznenih djela na način evidentiranja kretanja sumnjivih vozila i osoba kroz područje SBŽ-a, naglašava ministar Vidović.

Navedene aktivnosti rezultirale su smanjenjem broja prometnih nezgoda, pogotovo s težim posljedicama, smanjenje broja počinjenih kaznenih djela i boljem otkrivanju istih. Tako je u razdoblju prvih devet mjeseci 2019. evidentirano 2102 prometnih nezgoda što je za 161 nezgodu, odnosno za 7,11% manje nego u istom razdoblju 2018. Smanjen je i broj smrtno stradalih osoba u prometu za 18%, kao i broj teže povrijeđenih osoba za 23,59%. Povećan je i postotak otkrivenosti kaznenih djela po nepoznatom počinitelju za 2,3%, ističe ministar Vidović.

Ministarstvo je osiguralo sredstva u proračunu i pokrenulo postupak izgradnje objekata za potrebe policijskih stanica u općinama Donji Vakuf i Kreševo. U suradnji i uz podršku IPA fonda i UNDP-a uspješno smo realizirali projekte prilagodbe server sale u sjedištu MUP-a kao komunikacijskog središta ministarstva, te je u fazi realizacija projekta nabave opreme za vještačenje mobilnih aparata za potrebe Uprave policije, kazao je Feliks Vidović, ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.