Najave     | 20.11.2019. 10:48 |

Simpozij posvećen Svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. studenoga (FENA) - Interdisciplinarni, znanstveni i međunarodni simpozij posvećen Svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima, na kojemu će sudjelovati eminentni stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, održat će se u petak, 22. studenoga, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM).

Na skupu će sudjelovati infektolozi, klinički farmakolozi, klinički mikrobiolozi, klinički farmaceuti, biotehnolozi i znanstvenici, koji će u svojim predavanjima predstaviti moguća rješenja suzbijanja bezrazložnog korištenja antibiotika u svakodnevnom radu te educirati sve sudionike kroz otvaranje različitih pogleda na antimikrobnu rezistenciju u profesionalnim okružjima, najavili su organizatori.

Uoči svečanog otvaranja simpozija, u 11.30 sati planirana je konferencija za novinare na kojoj će se obratiti dekan Medicinskog fakulteta SUM-a Milenko Bevanda, predsjednik Znanstvenog odbora simpozija Ivan Kosalec iz Hrvatske i predsjednik Organizacijskog odbora simpozija Damir Vukoja.

Simpozij organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišna klinička bolnica Mostar, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počeo Simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskoga sestrinskog društva hitne medicine

U Ljubuškom Simpozij na temu borbe protiv karcinoma vrata maternice

SKB Mostar: Povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana